215 551 8457

Απολύμανση

Απολύμανση είναι η διαδικασία κατά την οποία απομακρύνουμε μικροοργανισμούς κατά κανόνα παθογόνους από όλες σχεδόν τις επιφάνειες. Με προϊόντα που ονομάζουμε απολυμαντικά επιτυγχάνουμε την μείωση των μικροβίων κατά εκατοντάδες χιλιάδες από τις εστίες μόλυνσης δημιουργώντας περιβάλλον υγειονομικά ασφαλές.

Η απολύμανση έπεται του καθαρισμού που αφορά στην απομάκρυνση βρομιάς λιπών, ξένων σωμάτων και σκόνης για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Οι μέθοδοι εφαρμογής της απολυμαντικής διαδικασίας διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του μικροβίου, του μύκητα, των ιών ή των βακτηρίων, τα χαρακτηριστικά του χώρου επέμβασης αλλά και τις συνθήκες του περιβάλλοντος (υγρασία η θερμοκρασία).

Οι μέθοδοι απολύμανσης επίσης διακρίνονται.

Σε φυσικές όπως την θερμότητα και το φως όπου μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας ασκούν μικροβιοκτόνο δράση καταστρέφοντας τις βασικές πρωτεΐνες των μικροοργανισμών.

Σε χημικές όπου χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως το φάσμα δράσης και η διατήρηση της σταθερότητάς τους αλλά και η ασφάλεια τους απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στην BioActive έχουμε επιλέξει την χρήση ενός απόλυτα ασφαλούς προϊόντος με την δημιουργία υδατικού όζοντος και με την εφαρμογή του στις επιφάνειες με υπολειμματικούς ψεκασμούς, με ψυχρές ή θερμές εκνεφώσεις με νέας τεχνολογίας συσκευές.

Η διαδικασία της απολύμανσης συνίσταται στο οικιακό περιβάλλον για την απαραίτητη υγιεινή και πρόληψη, αλλά κυρίως σε χώρους εργασίας και στον εξοπλισμό καθημερινής χρήσης.

Συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι η απολύμανση;

  Απολύμανση είναι η διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζουμε ασφαλείς μεθόδους για την καταπολέμηση βακτηρίων, ιών (συμπεριλαμβανομένου και του covid-19).

  Συχνά εσφαλμένα συγχέεται με την απεντόμωση η οποία αφορά στην αντιμετώπιση των εντόμων.

  Χώροι όπως νοσοκομεία, σχολεία, εστιατόρια κ.α. είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για απολύμανση.

 • Πως γίνεται η απολύμανση με υδατικό όζον;

  Η διαδικασία της απολύμανσης γίνεται με διάφορους τρόπους,οι οποίοι επιλέγονται κατά περίπτωση. Εμείς έχουμε επιλέξει κατά κανόνα την χρήση του υδατικού όζοντος.

  Η απολύμανση χώρων γίνεται με την μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης με ειδικό εξοπλισμό (fogger) ηλεκτροστατικής φόρτισης. Η μέθοδος αυτή είναι η καταλληλότερη καθώς το μηχάνημα μετατρέπει το απολυμαντικό σε σταγονίδια (micron) και έτσι έχουμε κάλυψη του χώρου στο 100%. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει την καταπολέμηση όλων των παθογόνων μικροοργανισμών και την υγιεινή των χώρων.

 • Πόσο ασφαλές είναι;

  Το όζον υπάρχει στη φύση και γνωρίζουμε την ύπαρξή του και τις ευεργετικές του ιδιότητες από το 1840. Σε αντίθεση με την αέρια μορφή το οποίο χαρακτηρίζεται πολύ ασταθές, στην υγρή του μορφή είναι απόλυτα ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και μπορεί να διατηρήσει την μικροβιοκτόνο δράση του.

 • Ποια είναι η διαφορά απολύμανσης με υδατικό όζον;

  Η ειδοποιός διαφορά του υδατικού όζοντος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο απολύμανσης , έγκειται στο ότι ελέγχουμε την παραγωγή του και ότι στο τέλος του κάθε κύκλου εφαρμογής το όζον μετατρέπεται σε οξυγόνο χωρίς κατάλοιπα, κάτι που το καθιστά απόλυτα ασφαλές

 • Είναι αποτελεσματικό για τον COVID-19;

  Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει σε επιστημονικό επίπεδο το υδατικό όζον χαρακτηρίζεται αποτελεσματικότατο κατά του Covid-19. Στην σελίδα μας θα επισυνάπτουμε και συνεχώς θα επικαιροποιούμε έρευνες, μελέτες και πιστοποιητικά από κάθε πηγή.

 • Δημιουργεί προβλήματα το υδατικό όζον σε πάσχοντες από άσθμα;

  Τα χημικά απολυμαντικά είναι τα ίδια αίτια άσθματος. Το υδατικό όζον δεν διαχέεται πέραν των επιφανειών στις οποίες εφαρμόζεται και μετατρέπεται σε οξυγόνο- λόγω της ασταθούς αέριας μορφής του - γρηγορότερα από το νερό στο οποίο είχε αναμιχθεί. Αυτό το καθιστά μία ασφαλή και προτιμώμενη λύση και για τους πάσχοντες από άσθμα.

 • Ποια είναι η προετοιμασία και πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω ξανά τον χώρο μου;

  Οι χώροι δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη προεργασία για την διαδικασία της απολύμανσης. Το υδατικό όζον έχει ελάχιστα λεπτά ημιζωής μετά την εφαρμογή του και στη συνέχεια μετατρέπεται σε οξυγόνο ενώ το νερό εξατμίζεται. Η χρήση των χώρων μετά από την απολύμανση με όζον είναι πρακτικά άμεση.

 • Δίνεται πιστοποιητικό;

  Βεβαίως η επίβλεψη των επιστημόνων συνεργατών μας και ο συνεχείς έλεγχος θα εγγυηθεί και εγγράφως το αποτέλεσμα.

 • Άλλες εφαρμογές;

  Το όζον έχει πολλές εφαρμογές πέραν της απολύμανσης και στο σπίτι αλλά και στο εμπόριο. Γεννήτριες όζοντος χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού σε πισίνες.

  Ενυδρεία το χρησιμοποιούν για να διατηρούν το νερό φρέσκο και απαλλαγμένο από μικρόβια.

  Εφαρμόζεται ακόμη και για τον καθαρισμό του αέρα.

Η απεντόμωση αφορά στις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την εξάλειψη κάθε είδους εντόμου και μικροοργανισμού προς αποφυγή μολύνσεων, και την αποκατάσταση υγιούς περιβάλλοντος.

Η μέθοδος απεντόμωσης επιλέγεται με βάση τον τύπο εντόμου, τον χώρο της απεντόμωσης και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Η όποια διαδικασία επιλεγεί, εκτελείται από την BioActive με την τεχνογνωσία έμπειρων συνεργατών, με υπευθυνότητα, με την καθοδήγηση πάντοτε του επιστημονικού μας συνεργάτη και με έμφαση στην ασφάλεια προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δεδομένου της δυσκολίας εξόντωσης ολόκληρου του πληθυσμού των εντόμων χωρίς η διαδικασία να γίνει επιβλαβής για τους υπόλοιπους έμβιους οργανισμούς, ο σκοπός της απεντόμωσης είναι η διατήρηση του πληθυσμού των εντόμων σε αποδεκτά υγειονομικά επίπεδα. Δεν πρέπει να παραλείπεται πως η επαρκής πρόληψη συμβάλει στην μείωση των εντομολογικών εισβολών, όπως η διατήρηση των συνθηκών υγιεινής, συνεχής και επαρκής αερισμός και η τακτική συντήρηση εγκαταστάσεων.

Οι βιολογικές μέθοδοι αντιμετώπισης μολύνσεων από έντομα επιτυγχάνονται με φυσικά μέσα όπως φυτικά εκχυλίσματα, εφαρμογή υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών και άλλες μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον.

Όταν απαιτείται συμπληρωματικά η χρήση χημικών εντομοκτόνων προϊόντων η εφαρμογή τους περιορίζεται αυστηρά με βάση την ανάγκη ανά περίσταση. Εφαρμόζονται μέσω ψεκαστήρων χαμηλής πίεσης, συσκευών θερμής ή ψυχρής εκνέφωσης, ή άλλων μεθόδων έτσι ώστε να καλύπτονται ακόμα και τα δυσπρόσιτα σημεία.

Συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι η απεντόμωση;

  Η απεντόμωση αφορά στις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την εξάλειψη κάθε είδους εντόμου
  και μικροοργανισμού προς αποφυγή μολύνσεων, και την αποκατάσταση υγιούς περιβάλλοντος.

 • Πότε χρειάζομαι απεντόμωση;

  Με την εμφάνιση κάθε είδους παρασίτου, ενηλίκου η προνυμφών, με την ύπαρξη περιττωμάτων τα οποία
  δημιουργούν και την δυσάρεστη οσμή σε όλες τις εστίες και την παρατήρηση ζημιών σε οργανικά υλικά
  (χαρτικά, τρόφιμα, ξύλα κ.α.).

 • Πόσες φορές τον χρόνο χρειάζεται απεντόμωση;

  Σε οικίες μία έως δύο φορές το χρόνο. Σε επαγγελματικό περιβάλλον απαιτείται έλεγχος και εφαρμογή
  συνήθως κάθε τρεις μήνες. Δεν πρέπει να παραλείπεται πως η επαρκής πρόληψη συμβάλει στην μείωση
  των εντομολογικών εισβολών, όπως η διατήρηση των συνθηκών υγιεινής, συνεχής και επαρκής αερισμός
  και η τακτική συντήρηση εγκαταστάσεων.

 • Είναι επικίνδυνη η διαδικασία της απεντόμωσης;

  Οι βιολογικές μέθοδοι αντιμετώπισης μολύνσεων από έντομα επιτυγχάνονται με φυσικά μέσα όπως
  φυτικά εκχυλίσματα, εφαρμογή υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών και άλλες μεθόδους φιλικές προς το
  περιβάλλον. Όταν απαιτείται συμπληρωματικά η χρήση χημικών εντομοκτόνων προϊόντων η εφαρμογή
  τους περιορίζεται αυστηρά με βάση την ανάγκη ανά περίσταση.

 • Υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω πριν και μετά την εφαρμογή;

  Ο καθαρισμός του χώρου οπωσδήποτε προηγείται της εφαρμογής και κατόπιν για διάστημα 3 έως 6
  ημερών να γίνετε στεγνό καθάρισμα για καλύτερα αποτελέσματα.

Βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων, καναπέδων.

Εκτός από τούς χώρους  που περνάμε τις περισσότερες ώρες τις καθημερινότητάς μας και αναφερόμαστε στους χώρους επαγγελματικής μας ενασχόλησης, στους οποίους κατά κανόνα απευθύνεται η εταιρεία μας, εμείς στην BioActive, δεδομένων των νέων συνθηκών οι οποίες διαφοροποιούνται καθημερινά και εξελίσσονται δυναμικά, εντοπίζουμε την ανάγκη να δώσουμε λύσεις και στους άλλους χώρους ευθύνης μας όπως είναι η κατοικία μας, την οποία οφείλουμε για εμάς και τα παιδιά μας να διατηρούμε υγειονομικά ασφαλή.

O Βιολογικός καθαρισμός εφαρμόζεται πέραν του σχολαστικού καθαρισμού του σπιτιού μας, σε ανάγκες που απαιτούν περισσότερο χρόνο, κόπο και εξειδίκευση όπως είναι ο καθαρισμός των καναπέδων, των χαλιών και ιδιαίτερα των στρωμάτων τα οποία κατά κανόνα φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό συγκέντρωσης μικροοργανισμών όπως είναι τα ακάρεα και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. 

Περνώντας αρκετές ώρες της ζωής μας σε αυτό, δίνουμε την δυνατότητα στα ακάρεα τα οποία τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος μας, να φτάσουν μέσω του ιδρώτα στο σημείο που ζουν, όπου σε ένα μόλις τετραγωνικό εκατοστό, υπάρχουν χιλιάδες ακάρεα σε ένα στρώμα μόλις λίγων ετών.

Λόγω του μικρού βάρους, τα ακάρεα μετακινούνται στον αέρα, ειδικά όταν χτυπάμε ή τινάζουμε στρώματα και κλινοσκεπάσματα, αφήνοντάς τα έτσι να αιωρούνται σε όλους τους χώρους έως 20λεπτά. Θέτοντας υπόψη τη συχνή αναπαραγωγή και τα περιττώματά τους, αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο μικροβιακό φορτίο που έχει  ένα στρώμα που εξωτερικά ίσως να φαίνεται καθαρό.

Επίσης, ένας ακόμη λόγος της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης μικροοργανισμών, είναι ότι είναι πρακτικά αδύνατο να καθαριστεί ένα στρώμα τόσο συχνά όσο άλλα είδη όπως ρούχα, είδη σπιτιού κλπ. Επίσης εκτός από τα στρώματά μας, ένα μεγάλο μέρος μικροοργανισμών ζει ακόμα σε χαλιά, μοκέτες, κουρτίνες, στο σαλόνι και κυρίως στους καναπέδες. Γι’ αυτό εξίσου σημαντικό είναι και ο καθαρισμός καναπέ, ο οποίος φυσικά μπορεί να συνδυαστεί με αυτόν των στρωμάτων.

Πολλές φορές συμπτώματα όπως

 • Φαγούρα
 • Αναπνευστικά προβλήματα
 • Αλλεργίες όπως, ρινίτιδα και βρογχικό άσθμα
 • Συμπτώματα βήχα
 • Βλεφαρίτιδα και επιπεφυκίτιδα

ή ευαισθησίες που έχουμε αποκτήσει λόγω της συνεχούς επαφής με αυτά, χρήζουν συνεχούς ιατρικής παρακολούθησης, γιαυτό θεωρούμε ότι η αντιμετώπισή τους είναι σοβαρή και υπεύθυνη πράξη.

Διαδικασία καθαρισμού
Απομάκρυνση όλου του μικροβιακού φορτίου και των ρυπογόνων μικροοργανισμών.

Αφαιρούμε σκόνη, ακάρεα, βακτηρίδια και μύκητες με την χρήση ειδικού εξοπλισμού ψεκασμού – ατμοποίησης - δόνησης – αναρρόφησης, και φτάνοντας σε βάθος καθαρισμού έως και 50cm. Καθαρισμός του υφάσματος και απολύμανση με την χρήση υδατικού όζοντος, χωρίς την χρήση χημικών σκευασμάτων.

Παρεμφερείς διαδικασίες εφαρμόζονται και σε καναπέδες ή όποιο άλλο σημείο του σπιτιού χρειάζεται επέμβαση πάντοτε με ασφάλεια.

Οι μέθοδοι και οι διαδικασίες αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.

Συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι βιολογικός καθαρισμός;

  Βιολογικός καθαρισμός είναι η διαδικασία η οποία εφαρμόζεται πέραν του σχολαστικού καθαρισμού του
  σπιτιού μας, σε ανάγκες που απαιτούν περισσότερο χρόνο, κόπο και εξειδίκευση όπως είναι ο
  καθαρισμός των καναπέδων, των χαλιών και ιδιαίτερα των στρωμάτων τα οποία κατά κανόνα
  φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό συγκέντρωσης μικροοργανισμών όπως είναι τα ακάρεα και άλλους
  παθογόνους μικροοργανισμούς.

 • Γιατί πρέπει να γίνετε βιολογικός καθαρισμός;

  Διότι είναι πρακτικά αδύνατο να καθαριστεί ένα στρώμα τόσο συχνά όσο άλλα είδη όπως ρούχα, είδη
  σπιτιού κλπ. Το ίδιο και ένας καναπές. Ενα μεγάλο μέρος μικροοργανισμών ζει και πολλαπλασιάζεται σε
  αυτά. Πολλές φορές συμπτώματα όπως φαγούρα, αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ,ή ευαισθησίες
  που έχουμε αποκτήσει λόγω της συνεχούς επαφής με αυτά, χρήζουν συνεχούς ιατρικής παρακολούθησης,
  γιαυτό θεωρούμε ότι η αντιμετώπισή τους είναι σοβαρή και υπεύθυνη πράξη.

 • Ποια είναι η διαδικασία βιολογικού καθαρισμού;

  Απομάκρυνση όλου του μικροβιακού φορτίου και των ρυπογόνων μικροοργανισμών.
  Αφαιρούμε σκόνη, ακάρεα, βακτηρίδια και μύκητες με την χρήση ειδικού εξοπλισμού ψεκασμού –
  ατμοποίησης - δόνησης – αναρρόφησης
  , και φτάνοντας σε βάθος καθαρισμού έως και 50cm.
  Καθαρισμός του υφάσματος και απολύμανση με την χρήση υδατικού όζοντος , χωρίς την χρήση χημικών
  σκευασμάτων

 • Γιατί να αναθέσω σε συνεργείο τον βιολογικό καθαρισμό;

  Διότι οι επαγγελματίες διαθέτουν τεχνογνωσία, αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό και αναλώσιμα για να
  προσφέρουν άμεσες λύσεις.

  Εσείς μπορείτε να φροντίζετε για την διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής παραδείγματος
  χάριν του στρώματος με την χρήση της ηλεκτρικής σκούπας. Χρησιμοποιείστε την σε όλες τις
  επιφάνειες του στρώματος. Να το αναποδογυρίζετε συχνά και να το αερίζετε ανά τακτικά διαστήματα.

  Το φως και ο αέρας είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς των μικροβίων.

Η BioActive δραστηριοποιείται πλέον και στον τομέα εμπορίας με προϊόντα Δημόσιας υγείας εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων.

Στόχος μας πέρα από την παροχή υπηρεσιών απολύμανσης, απεντομώσεων και μυοκτονιών είναι πλέον και η εξυπηρέτηση επαγγελματιών και ιδιωτών με την παροχή προϊόντων δημόσιας υγείας κ.α.

Στον χώρο μας θα βρείτε φυτοφάρμακα, απολυμαντικά, εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, δολωματικούς σταθμούς, παγίδες, απωθητικά, αρωματικά και πολλά άλλα!

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε όλα τα προϊόντα ανά κατηγορία στον παρακάτω σύνδεσμο πατώντας εδώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Copyright © 2024 - bioactive.gr
Developed by nerduin.com
envelopephone-handsetmapcrossmenuchevron-right