215 551 8457

Απολύμανση

Απολύμανση είναι η διαδικασία κατά την οποία απομακρύνουμε μικροοργανισμούς κατά κανόνα παθογόνους από όλες σχεδόν τις επιφάνειες. Με προϊόντα που ονομάζουμε απολυμαντικά επιτυγχάνουμε την μείωση των μικροβίων κατά εκατοντάδες χιλιάδες από τις εστίες μόλυνσης δημιουργώντας περιβάλλον υγειονομικά ασφαλές.

Η απολύμανση έπεται του καθαρισμού που αφορά στην απομάκρυνση βρομιάς λιπών, ξένων σωμάτων και σκόνης για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Οι μέθοδοι εφαρμογής της απολυμαντικής διαδικασίας διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του μικροβίου, του μύκητα, των ιών ή των βακτηρίων, τα χαρακτηριστικά του χώρου επέμβασης αλλά και τις συνθήκες του περιβάλλοντος (υγρασία η θερμοκρασία).

Οι μέθοδοι απολύμανσης επίσης διακρίνονται.

Σε φυσικές όπως την θερμότητα και το φως όπου μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας ασκούν μικροβιοκτόνο δράση καταστρέφοντας τις βασικές πρωτεΐνες των μικροοργανισμών.

Σε χημικές όπου χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως το φάσμα δράσης και η διατήρηση της σταθερότητάς τους αλλά και η ασφάλεια τους απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στην BioActive έχουμε επιλέξει την χρήση ενός απόλυτα ασφαλούς προϊόντος με την δημιουργία υδατικού όζοντος και με την εφαρμογή του στις επιφάνειες με υπολειμματικούς ψεκασμούς, με ψυχρές ή θερμές εκνεφώσεις με νέας τεχνολογίας συσκευές.

Η διαδικασία της απολύμανσης συνίσταται στο οικιακό περιβάλλον για την απαραίτητη υγιεινή και πρόληψη, αλλά κυρίως σε χώρους εργασίας και στον εξοπλισμό καθημερινής χρήσης.

Συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι η απολύμανση;

  Απολύμανση είναι η διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζουμε ασφαλείς μεθόδους για την καταπολέμηση βακτηρίων, ιών (συμπεριλαμβανομένου και του covid-19).

  Συχνά εσφαλμένα συγχέεται με την απεντόμωση η οποία αφορά στην αντιμετώπιση των εντόμων.

  Χώροι όπως νοσοκομεία, σχολεία, εστιατόρια κ.α. είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για απολύμανση.

 • Πως γίνεται η απολύμανση με υδατικό όζον;

  Η διαδικασία της απολύμανσης γίνεται με διάφορους τρόπους,οι οποίοι επιλέγονται κατά περίπτωση. Εμείς έχουμε επιλέξει κατά κανόνα την χρήση του υδατικού όζοντος.

  Η απολύμανση χώρων γίνεται με την μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης με ειδικό εξοπλισμό (fogger) ηλεκτροστατικής φόρτισης. Η μέθοδος αυτή είναι η καταλληλότερη καθώς το μηχάνημα μετατρέπει το απολυμαντικό σε σταγονίδια (micron) και έτσι έχουμε κάλυψη του χώρου στο 100%. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει την καταπολέμηση όλων των παθογόνων μικροοργανισμών και την υγιεινή των χώρων.

 • Πόσο ασφαλές είναι;

  Το όζον υπάρχει στη φύση και γνωρίζουμε την ύπαρξή του και τις ευεργετικές του ιδιότητες από το 1840. Σε αντίθεση με την αέρια μορφή το οποίο χαρακτηρίζεται πολύ ασταθές, στην υγρή του μορφή είναι απόλυτα ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και μπορεί να διατηρήσει την μικροβιοκτόνο δράση του.

 • Ποια είναι η διαφορά απολύμανσης με υδατικό όζον;

  Η ειδοποιός διαφορά του υδατικού όζοντος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο απολύμανσης , έγκειται στο ότι ελέγχουμε την παραγωγή του και ότι στο τέλος του κάθε κύκλου εφαρμογής το όζον μετατρέπεται σε οξυγόνο χωρίς κατάλοιπα, κάτι που το καθιστά απόλυτα ασφαλές

 • Είναι αποτελεσματικό για τον COVID-19;

  Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει σε επιστημονικό επίπεδο το υδατικό όζον χαρακτηρίζεται αποτελεσματικότατο κατά του Covid-19. Στην σελίδα μας θα επισυνάπτουμε και συνεχώς θα επικαιροποιούμε έρευνες, μελέτες και πιστοποιητικά από κάθε πηγή.

 • Δημιουργεί προβλήματα το υδατικό όζον σε πάσχοντες από άσθμα;

  Τα χημικά απολυμαντικά είναι τα ίδια αίτια άσθματος. Το υδατικό όζον δεν διαχέεται πέραν των επιφανειών στις οποίες εφαρμόζεται και μετατρέπεται σε οξυγόνο- λόγω της ασταθούς αέριας μορφής του - γρηγορότερα από το νερό στο οποίο είχε αναμιχθεί. Αυτό το καθιστά μία ασφαλή και προτιμώμενη λύση και για τους πάσχοντες από άσθμα.

 • Ποια είναι η προετοιμασία και πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω ξανά τον χώρο μου;

  Οι χώροι δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη προεργασία για την διαδικασία της απολύμανσης. Το υδατικό όζον έχει ελάχιστα λεπτά ημιζωής μετά την εφαρμογή του και στη συνέχεια μετατρέπεται σε οξυγόνο ενώ το νερό εξατμίζεται. Η χρήση των χώρων μετά από την απολύμανση με όζον είναι πρακτικά άμεση.

 • Δίνεται πιστοποιητικό;

  Βεβαίως η επίβλεψη των επιστημόνων συνεργατών μας και ο συνεχείς έλεγχος θα εγγυηθεί και εγγράφως το αποτέλεσμα.

 • Άλλες εφαρμογές;

  Το όζον έχει πολλές εφαρμογές πέραν της απολύμανσης και στο σπίτι αλλά και στο εμπόριο. Γεννήτριες όζοντος χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού σε πισίνες.

  Ενυδρεία το χρησιμοποιούν για να διατηρούν το νερό φρέσκο και απαλλαγμένο από μικρόβια.

  Εφαρμόζεται ακόμη και για τον καθαρισμό του αέρα.

Copyright © 2024 - bioactive.gr
Developed by nerduin.com
envelopephone-handsetmapcrossmenuchevron-right