215 551 8457

Υδατικό Όζον & το Αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο

File:Pearson International.JPG - Wikimedia Commons

Το Toronto Pearson είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Καναδά στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Το εκπληκτικό, πλήρως λειτουργικό και απίστευτα φιλικό αεροδρόμιο είναι ο κόμβος για περίπου 456.000 πτήσεις το χρόνο.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Lester B. Pearson είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τον Καναδά, η δεύτερη πιο πολυσύχναστη διεθνής πύλη αεροπορικών επιβατών στην Αμερική και το 30ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο. Πάνω από 75 αεροπορικές εταιρείες εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο με περισσότερες από 1.250 αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο καθημερινά.

"Το Pearson είναι ένα μεγάλο αεροδρόμιο. Πολλοί άνθρωποι περνούν από αυτούς τους τερματικούς σταθμούς κάθε μέρα", τονίζει ο Humberto Torrao, Διευθυντής της Dexterra για τις Λειτουργίες Αεροδρομίου στο Pearson International. «Με τον όγκο των επιβατών και τη συχνότητα χρήσης, λαμβάναμε τακτικά παράπονα για έντονες οσμές στις τουαλέτες καθώς και βρωμιά και ρύπους σε πολλά σημεία».

ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Αριθμός επιβατών: 47 εκατομμύρια ετησίως
Αριθμός τερματικών: 3
Επιφάνεια καθαρισμού: Πάνω από 1 εκατομμύριο τ.μ
Τομέας: Αεροπορικές μεταφορές
Προϊόν: καθαρισμός, απολύμανση και απόσμηση

Αφότου έγινε η εισαγωγή του SAO, τα παράπονα για μυρωδιές στο αεροδρόμιο έχουν μειωθεί εξαιρετικά.

Humberto Torrao
Διευθυντής Λειτουργίας Αεροδρομίου
Υπηρεσίες Διαχείρισης Εγκαταστάσεων Dexterra


Το 2015, ο Torrao ξεκίνησε την αναζήτηση για μια νέα λύση με σκοπό να βελτιώσει την υγεία και την ασφάλεια των εργασιών καθαρισμού – με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της οσμής που συναντάται συχνά στις τουαλέτες του αεροδρομίου. Επιπλέον, ο Torrao ήθελε επίσης να μειώσει τη δική του εξάρτηση από χημικές ουσίες. "Είναι ένας τόσο μεγάλος χώρος καθαρισμού που η μείωση των χημικών ουσιών έστω και λίγο θα έκανε τη διαφορά", σημειώνει.

Εκείνο το καλοκαίρι, παρακολούθησε ένα συνέδριο αεροπορικών μεταφορών και ανακάλυψε το Σταθεροποιημένο Υδατικό Όζον (SAO). Το SAO της Tersano βελτιώνει τις λειτουργίες συντήρησης μειώνοντας τα δαπανηρά χημικά καθαρισμού μέσω μιας εναλλακτικής τεχνολογίας καθαρισμού που αξιοποιεί τη δύναμη του υγρού όζοντος: το Tersano lotus PRO. Το lotus PRO δημιουργεί: μια απλή, ασφαλή, βιώσιμη λύση που αντικαθιστά τα παραδοσιακά καθαριστικά, απολυμαντικά και αποσμητικά με βάση τα χημικά. Το SAO είναι φιλικό προς το περιβάλλον και είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από πολλούς ρυθμιστικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Green Seal, HACCP, OSHA και άλλων.

Ο Torrao επέστρεψε για να δοκιμάσει το SAO και του άρεσε αυτό που είδε.

«Πριν από το SAO χρησιμοποιούσαμε χημικά καθαριστικά και εξακολουθούσαμε να είχαμε προβλήματα οσμών. Από την εισαγωγή του SAO, τα παράπονά μας για τις οσμές έχουν μειωθεί εξαιρετικά – τόσο πολύ που εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο δεν έχουμε λάβει κανένα παράπονο για οσμή από το κοινό. Αυτό το αποδίδουμε στο SAO».

Αν και η αποτελεσματικότητα του SAO αποδείχθηκε γρήγορα, η αποδοχή του καινοτόμου τρόπου καθαρισμού πήρε λίγο χρόνο.
«Στην αρχή, η πρόκληση ήταν πείθοντας το προσωπικό, τους πελάτες και τους ενοικιαστές ότι το SAO λειτουργεί", εξηγεί ο Torrao. "Το SAO διανέμεται σε καθαρή μορφή και αυτή η έλλειψη χρώματος ή οσμής έκανε το προσωπικό μου να επιφυλάσσει ότι υπάρχει καθαριστική δύναμη στο μπουκάλι και ότι οι επιφάνειες έιχαν απολυμανθεί και καθαριστεί.» Ο Torrao επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και την κατάρτιση για να βοηθήσει στην αποδοχή. Επέβαλε επίσης τη χρήση του.

Μετά από αρκετά χρόνια τώρα έχει έρθει το επιτελείο του. "Σήμερα, στο προσωπικό μου αρέσει να χρησιμοποιεί το SAO. Δεν έχουν παράπονα και είναι πολύ άνετοι να το χρησιμοποιούν. Το χρησιμοποιούμε παντού." Ο Torrao σημειώνει ότι η απλότητα είναι ένα από τα οφέλη που αγαπά περισσότερο το προσωπικό. "Απλώς ανοίγετε τον διακόπτη και το αφήνετε να τρέξει. Χωρίς πιτσίλισμα, χωρίς ανάμειξη, χωρίς ελεύθερη έκχυση χημικών ουσιών - κάτι που ήταν πάντα ανησυχητικό." Το προσωπικό του Torrao λατρεύει επίσης το γεγονός ότι είναι ασφαλές: «Δεν υπάρχουν θέματα χημικής μόλυνσης ή δυσπεψίας».

Θα επέστρεφε ποτέ το προσωπικό του στους προηγούμενους τρόπους καθαρισμού χρησιμοποιώντας χημικά και απολυμαντικά; "Όχι, δεν πιστεύω ότι θα το έκαναν. Στην πραγματικότητα τους αρέσει να χρησιμοποιούν το SAO."

Το καθαρό, φρέσκο άρωμά του, χωρίς την ανησυχία για το ότι είναι λιπαντικό και τοξικό, δηλώνει ο Torrao. «Ακόμα καλύτερα, οι εργαζόμενοι σε όλο το κτίριο του τερματικού σταθμού είναι εξαιρετικά χαρούμενοι που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το υδατικό όζον ως μέθοδο καθαρισμού. Πολλοί από τους ενοίκους μας έχουν ανησυχίες και αντιδράσεις στα καθαριστικά χημικών βάσεων και είναι αρκετά ευαίσθητοι στις οσμές και τα χημικά.

ΕΠΙΠΤΩΣΗ


Μεταφρασμένο από το επίσημο έγγραφο παρακάτω.
Pearson_Airport.pdf

Σχετικές πιστοποιήσεις

Ολοκληρωμένες εφαρμογές στον τομέα των απολυμάνσεων και απεντομώσεων.

Share this post!

Copyright © 2024 - bioactive.gr
Developed by nerduin.com
envelopephone-handsetmapcrossmenuchevron-right